Президентът на Сенегал Маки Сал поиска, от гостуващата там германска канцлерка

...
Президентът на Сенегал Маки Сал поиска, от гостуващата там германска канцлерка
Коментари Харесай

Президентът на Сенегал поиска от Меркел Европа да облекчи движението на мигрантите от Африка

Президентът на Сенегал Маки Сал изиска, от гостуващата там германска канцлерка Ангела Меркел, Европа да облекчи придвижването на мигрантите от Африка, оповестява Българска телеграфна агенция.

Меркел дойде в Сенегал нощес, започвайки африканската си обиколка, която включва още Гана и Нигерия, съобщи Асошиейтед прес. Основна цел на турнето й е разкриването на благоприятни условия за повече вложения на най-бедния континент, който е източник на голяма миграционна вълна към Европа, породила толкоз съществени проблеми. 

Меркел, която отхвърли да затвори границите на Германия при пика на миграционната рецесия през 2015 година, в последно време възприе по-строга позиция по отношение на мигрантите, с цел да избави своето съдружно държавно управление от ерес по въпроса. 

" Ние не би трябвало единствено да гледаме, без да подхващаме нещо, по какъв начин контрабандистите търгуват с хора. Трябва да сътворяваме условия за работа тук, на място. Трябва, от една страна, да се борим с незаконната миграция, а в това време да сътворяваме и законни благоприятни условия (за легална миграция) ", сподели тя след срещата си със сенегалския президент Маки Сал в столицата Дакар. Думите й бяха представени от нейния представител Щефен Зайберт. 

Домакинът се съгласи с нея и уточни нещастието на младите африканци, които се давят, пробвайки се да прекосят Средиземно море на път към Европа. " Това не е почтено за Африка ", сподели той и подсети на жителите на своята страна, че не могат да желаят леговище, тъй като не са репресирани в родината си, а там няма и война. " Ние сме народна власт ", акцентира Сал. 

" Ние не можем да бъдем съучастници в мрежите на търговците на хора, които злоупотребяват с нищетата на хората, плетейки своите незаконни схеми. Ще се борим с престъпните мрежи ", сподели той.  " Трябва да се борим с незаконната миграция, само че в това време би трябвало да работим с Европа за приемане на повече независимост на придвижване (на легалните мигранти), за приемането на визи. Трябва да създадем условия за една контролирана, естествена миграция ", акцентира президентът на Сенегал. Според него сега в Германия има 6380 сенегалци, от които 1100 обитават там нелегално. 

Меркел води със себе си над 10 шефове на немски компании. По време на визитата бе обявено, че Германия ще електрифицира 300 сенегалски села.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР